Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Rólunk írták

Az alábbiakban láthatod miket írtak rólunk a médiában:

2015:

Kecel a térképen

Befejeződött a 2014/15-ös szezon februári serdülő fordulója a Regionális Kosárlabda Bajnokságban. A keceli csapat két mérkőzést játszott. Az NB I-es JKSE utánpótlás csapata mint házigazda, illetve a tavaly országos 16-os döntőt játszó Jövő Bajnokai SE volt a két ellenfél. A jászberényiekkel először találkoz­tunk a szezonban, és elsősorban Sárvá­ri Áron (14 pont) és Lavati Gergő (12 pont) pontjainak köszönhetően, ma­gabiztosan győztünk 53:­42­re. Végig uralva a mérkőzést és az első perctől vezetve. További pontszerzők: Mizser Róbert (8), Molnár Ákos (7), Gyarmati Bence (4), Antóni Hunor (4), Bóna Bá­lint (2), Mádai Marcell (2).

1002675_846697145381696_4439548883484224545_n.jpg

A korábbi fordulóban a Jövő Bajnokai­tól 30 ponttal kapott ki a keceli csapat, így nagyon készültünk. Volt miért aggódni, de visszavágni is. A serdülőben kötelező szabályoknak megfelelően, aki az első negyedben játszott, az a másodikban nem léphet pályára, ez a szabály a második félidőre nem érvényes. A csapat összeté­telével jobban manipuláltunk, és az első két negyedet 22­:13­ra, illetve 20:­13­ra megnyertük, így 16 pontos előnnyel vár­hattuk a félidőt. Alaposan meglepve ezzel az ellenfelet, aki már az első 5 percben időt kért. Viszont a két legjobb dobónk, Mizser Róbert és Sárvári Áron 4­-4 fault­nál járt a félidőben, így nem vállalhat­tuk a kockázatot, hogy már a harmadik negyedben kipontozódjanak. Ráadásul a lassan híressé váló keceli zónavédeke­zést sem alkalmazhattuk, hiszen serdülő korosztályban kötelező az emberfogás. A két dobógép hiányát meg is érezte a csapat, mert a 3. negyedet 26­:6-­ra elvesztettük, pedig a fiúk jól játszottak. A 4. negyedet gyengén kezdtük, mert Sárvári és Mizser ugyan pályára léphettek, de az aktív védekezést megtiltotta számukra az edző. Az ellenfél ezt ki is használta, és 15 pontos előnyre tett szert a negyed közepére. Ekkor a keceliek kockáztattak, és a pályára került a tripla dobósor Antó­ni, Molnár és Mizser személyében. El is kezdtek potyogni a triplák. Mizser Róbert 2 perc alatt 11 pontot szerzett, 4 dobásból 3 triplát szórva egymás után, és Sárvári is betalált. A lefújás előtt 15 másodperc­cel Antóni dobott be egy triplát, de sajnos a vonalhoz ért a lába, így csak két pon­tot könyvelhettünk el, de ezzel sikerült 65­:65­re kiegyenlítenünk. Bár a hosszab­bítást 8:­3­ra elveszítettük, ez a vereség győzelemmel ért fel, és végleg elhelyezte Kecelt a honi kosárlabdázás térképén. A csapatból mindenki extrát nyújtott, és pa­zar játékkal járult hozzá ehhez a bravúros eredményhez. További pontszerzők: Mizser Róbert 20 pont, Lavati Gergő 14, Sárvári Áron 13, Molnár Ákos 7, Antóni Hunor 6, Bóna Bálint 4, Kocsis Márton 2, Mádai Marcell 2. 

SZ.G.

 

2014:

 

Pörgős játék, látványos akciók..., ez a kosárlabda

Elérkeztünk a keceli utánpótlás bá­zisokat bemutató sorozatunk második részéhez, melyben körbejárjuk, mi újság kosárlabdázóink háza táján. Minden úgy indult, hogy a Városi Könyvtár és Művelődési Ház támogatói segítséggel vásárolt egy streetball palán­kot, s meghirdette a kosárlabdázás lehe­tőségét. Öt keceli lány elkezdett játszani. Lelkesedésük adta az ötletet, s a ház vezetője feladott egy hirdetést, misze­rint edzőt keresnek. Hamarosan értesül­tek róla, hogy városunkban él valaki, aki profi kosárlabda­múlttal rendelkezik. Így leltek rá Szilágyi Gáspárra.

Pénteken öt órára beszéltük meg a ta­lálkozót a vezetőedzővel a sportcsarnok­ban, ugyanis ekkor kezdődött a csapatok edzése. Gáspár a srácokat Widner Attila segédedzőre bízta, aki sorakozót kiáltott. A pattogó labdák egy szempillantás alatt a helyükre kerültek, s a játékosok megkezdték a tréning erőnléti részét. Eközben én a kezdetekről érdeklődtem.

Négy év telt el, százötven sportol­ni vágyó fiatal fordult meg a csapat kötelékében, akik közül ma hatvanan látogatják rend­szeresen az edzé­seket. Kijelenthet­jük, hogy mára Kecel szűkebb térségünk kosár­labda­központjá­vá vált, ugyanis Kiskunhalasról, Soltvadkertről, Akasztóról és Kalocsáról is járnak hozzánk sportolni vágyó fiata­lok. A felkészítést jelen pillanatban négy edző végzi, akik közül Bagi Bertalan a kiskunhalasi kihelyezett csapattal foglal­kozik, Suhajda Magdol­na az U8­ as gyerekeket tanítja, Szilágyi Gáspár és a tréneri képzést je­lenleg végző Widner Attila pedig az ifjúsági lánycsapatot és a kadett fiúcsapatot edzi. – meséli Gáspár, aki ki­emelte, hogy nagyon büszke játékosaira, hiszen megyei viszonylatban egyedülálló módon ismerik, és alkalmazni is tudják mind a hat zónavédekezési típust, illetve hogy a keceli kosárlabda a taktikus játékra épül. Közben az edzésen a labdás feladatok ke­rültek előtérbe, majd csapatokat alakítot­tak, és kezdetét vette a játék. A lendület, a technikai tudás és parádés megmozdu­lások megleptek.

Érdekelni kezdett: tényleg kiemelkedően jó, amit látok? A választ nem egy „igen” formájában kap­tam meg. A tréner úgy gondolta, beszéljenek inkább az eredmények. A keceli csapatok ed­dig 58 kosárlabda és streetball versenyen indultak el Zánkától Gyuláig, s 52 érmet hoztak haza. A lányok zsinórban három éve az első nyolcban végeznek országos szinten streetballban, legjobb eredményük egy harmadik hely, de már a fiúknak is sikerült bekerül­ni a top 8­ba. Az előző szezonban mindkét együttes bronzérmesként zárt a regionális baj­nokságban. Óriási eredmény továbbá, hogy több játékost is olyan klubok keresnek meg, mint a kecskeméti Mercedes­akadémia vagy más nagyvárosi egyesületek. A KKSE játéko­sai iskoláik csapataiban is húzóembernek számítanak. A lányok csapatkapitánya, Kökény Vivien például a Szegedi Tudo­mányegyetem csapatának irányítója. Az idei célok egyike a lányok ismételt kiváló szereplése a regionális UP ­baj­nokságban, a fiúknál pedig a bajnoki cím megszerzése. Két éven belül megyei első osztályú férfi csapatot szeretne Ke­celen látni, mely az NB2­es szereplésért küzdhet.

Kíváncsiak voltunk arra is, milyen a közösség belülről, illetve hogy men­nyire hozható szinkronba a kosárlabda a tanulással. Mészáros Márkot, a fiúcsapat centerét, a Bibó István Gimnázium tanu­lóját kérdeztük.

Márk, milyen a srácokkal és edzőkkel együtt dolgozni?

Nagyon jó a közösség mind a pályán, mind azon kívül. Mi­kor elkezdtem edzés­re járni, nem gondoltam, hogy ilyen jó lesz, és hogy ennyi barátot szerzek. A KKSE a második csa­ládom. 

Miért választottad a kosárlabdát? 

Mindig is szerettem nézni az NBA mérkőzéseit, köztük is a nagy kedven­cem, Kobe Bryant játékát. Mindemellett magas vagyok és vékony, így a termetem is ideális ehhez a sportághoz. 

Mennyi időt vesz el a sport a tanuló­időből? 

Az edzések szerdán és pénteken 5­től 7­ig tartanak, így bőven van időm tanul­ni. Nagyon fontos elmondanom, hogy a szüleim mellett Gáspár is elvárja, hogy szorgalmas diák legyek, mivel megfelelő tanulmányi átlag alatt senkit nem enged játszani. 

Akinek felkeltette érdeklődését a palánk, a gyűrű és a labda, aki kedvet kapott, hogy kipróbálja magát ebben a sportágban, azt kortól és nemtől függetlenül szívesen látják szerdán és pénteken öt órától a Városi Sportcsarnokban! 

Ötvös Ferenc

Végtelen történet

Legutóbbi híradásaink óta befejeződött a 2013/2014-es kosárlabda szezon, és elkezdődött a 2014-es streetball idény. Ezúton is köszönjük támogatóinknak, hogy ezt erőn felül is lehetővé tették.

A keceli kosárlabda három csapattal versenyzett októbertől júniusig. Suhajda Magdolna tanítványai a gyermek korosztályban rendezett Kecske Kupán értek el szép sikereket.

A három megye korosztályos csapatait összefogó regionális bajnokságban versenyzett serdülő fiú csapatunk és ifjúsági női csapatunk is. (Edzők: Szilágyi Gáspár, Bagi Bertalan és Widner Attila.) Mindkét csapat bravúrosan szerepelt, és megszerezte a HARMADIK helyet, csak olyan ellenfelek mögé szorulva, mint a Mercedes-Benz Akadémia vagy a korosztályában a megye legjobb csapatának választott Jövő Bajnokai SE. Serdülő csapatunk kapitánya, Dunai Péter jövőre lehetőséget kap szerepelni a legszűkebb magyar elithez tartozó Mercedes-Benz Akadémia utánpótlásában, és tanulmányaiban is fontos szerepet kap a kosárlabda. Szűcs Adriennek szintén megadatik, hogy a Mercedes-Benz kadett csapatában folytathatja, akár világbajnoki bronzérmes csapattársakkal együtt játszva!

A kosárlabda szezon végeztével sem maradnak abba az edzések Kecelen, hiszen a nálunk nagyobb tradícióval és büdzsével rendelkező csapatokhoz akkor tudunk közelebb kerülni, ha mi akkor is dolgozunk, amikor ők pihennek.

Ezért veszünk részt nyáron is a lehető legtöbb streetball rendezvényen.

 

bm16_12.o.-dobogon2.jpg

 

A keceli kosarasok évek óta jól szerepelnek a több évtizedes múltra visszatekintő Szilády Streetballon. Idén az ifjúsági korosztály dobogójának mindhárom fokán a KKSE játékosai álltak. Elhoztuk az aranyat a kadett női és férfi, valamint a gyermek fiú korosztályban is. A serdülők között KKSE házi döntőt játszottunk, ugyanis a szerencsés sorsolásnak köszönhetően két fiú csapatunk - külön ágon továbbjutva - csak a döntőben találkozott. A gyermek korosztályban induló Mizser Róbert, Lavati Gergő, Molnár Ákos, Mádai Marcell négyes úgy diadalmaskodott, hogy minden csapatot legalább dupla, de volt, hogy tripla pontkülönbséggel győzött le. Cseri Patrícia 3 korosztályban indulva 3 érmet hozott haza, minden éremből egyet.

Kiemelném a Kökény Vivien, Widner Dóra, Fekete Krisztina triót, akik a Szilády Streetball-ról az elmúlt 4 évben 7 érmet hoztak haza (5 arany, 1 ezüst, 1 bronz). Kétségtelenül ők a két évtizedes versenysorozat legeredményesebb csapata.

A paksi Street Warriors 5 állomásos versenysorozatba a második fordulóban csatlakozott be a Widner Attila, Tóth-Baranyi Richárd, Szilágyi Gáspár összeállítású trió, és nagy küzdelem árán bronzérmet szerzett. Következő versenyünk az Adidas Streetball sorozat Zánkai állomása volt, ahová női csapatunk kétszeres címvédőként érkezett, s felnőtt vegyesben is indítottunk csapatot. A lányok az U23-as korosztályban is győzni tudtak. Így Widner Dóra, Szabó Csillag, Fekete Krisztina és Kökény Vivien idén is ott lesz az ország 8 legjobb streetball csapatát felvonultató budapesti döntőn a kosárlabdázás napján. Vegyes csapatunk nagy küzdelemben a második helyen végzett.

 bm16_12.o.-dobogon3.jpg 

Ezeknek a sportsikereknek köszönhetően a Szilády Áron Gimnáziumban is beindítottuk a kosárlabda oktatást, népszerűsítve a sportot, és bízva abban, hogy utánpótlás bázisunk és támogatóink köre szélesedik. A keceli kosarasok szerdán és pénteken 17:00 és 19:00 között megtalálhatóak a Városi Sportcsarnokban Kecelen, és éjjel-nappal a facebook-on. Ha érdekel a sport, a mozgás, vagy csak szeretnél egy jó közösséghez tartozni, várunk szeretettel!

HAJRÁ KECEL!

 

 

 

A KKSE legifjabbjai

A KKSE (Kiskunsági Kosárlabda és Szabadidősport Egyesület) második éve foglalkozik Kecelen rendszeresen, heti két alkalommal a 2004-2008 között született korosztállyal. A gyermekek az edzések során a kosárlabda megismerésével és szabályainak elsajátításával nyernek betekintést a sportág rejtelmeibe. A kosárlabda játékhoz az ügyességen kívül a gyorsaság minden formája, memória, intelligencia és empátia szükséges. Az érintésmentes védekezés, valamint a bonyolult szabályrendszer megtanulása is komoly feladat. Az edzéseket Suhajda Magdolna tartja, aki a gyermekek fejlődését magas szintű szakmai tudásával segíti elő.  Az idősebb korosztállyal Szilágyi Gáspár foglalkozik. Nekik a Kecske Kupán van lehetőségük megtapasztalni, kipróbálni magukat meccshelyzetekben. A fiatal egyesületnek a környező településekről is vannak tagjai, de ezen a kupán csak a keceli II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda diákjai (Farkas Enikő, Gibert Janka, Herczeg Andor, Kovács Adrienn, Kovács Barbara, Lakatos Réka, Lavati Réka, Martonosi Noémi, Mizser Réka, Suhajda Botond és Suhajda Sarolt) vettek részt. További tagjai a csapatnak: Antóni Sári, Babucsik Barbara, Rideg Iringó és Suhajda Hunor. A meccsekre a szülők vitték, illetve kísérték el gyermekeiket, így a mérkőzéseken lelkesen szurkoltak, buzdították a kis kosaras palántákat!

bm15_18.o.-sport4.jpg 

Köszönjük edzőnknek a lelkiismeretes felkészítést!

 

 

Dobogóra állhatunk, ha küzdünk!

Végre hazai pályán játszhatott a KKSE serdülő fiú csapata, lelkes és népes szurkolótábora előtt, akiknek ezúton is szeretnénk megköszönni, hogy eljöttek és támogattak bennünket. Bátorításuk sokat jelentett a csapat számára.

Első mérkőzésünkön egyből a tabella első helyezettjét láttuk vendégül, és azzal a tudattal vághattunk neki a csatának, hogy ha megnyerjük a mérkőzést, és nem hibázunk többet a szezonban, még bajnokok is lehetünk. A csapat, bár nehezen kezdett az első negyedben, és 11 pontos hátrányt szedett össze, a második negyedre felállította védekezését, és a félidőt már 1 pontos előnnyel fejezte be. A harmadik negyedben az ellenfél 9 ponttal is vezetett, de elsősorban Suhajda Ákosnak, Lavati Gergőnek és Sárvári Áronnak köszönhetően visszahoztuk a reményt, és a harmadik negyed végén egállal fordultunk. Ehhez persze elengedhetetlen volt Mészáros Márk és Matusik Tamás emberfeletti védekezése. Sajnos a negyedik negyedre érződött a csapatkapitány hiánya, és már nem tudtunk megújulni, míg a Megaprofil Kiskunfélegyháza legjobbja többször is megtalálta a rést a védekezésünkön. A mérkőzéssel a vereség ellenére sem lehetünk elégedetlenek, mert magas színvonalú játékot produkált a csapat.

Második mérkőzésünket az NB I-es Jászberény utánpótlásával vívtuk, akiket eddig mindig nagy különbséggel vertünk. A fiúk talán az esélyesség terhe miatt, vagy a bajnoki cím esélyének elvesztése miatt nem voltak képesek koncentrálni. Bár rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, sorra kihagytuk őket. A büntetőzésünk kritikán aluli volt. A legfontosabb pillanatokban elkövetett hibák megbosszulták magukat. A Jászberény teljes extázisban játszva egy rendkívül alacsony színvonalú végjátékban legyőzött bennünket. A csapatból Mizser Róbert és Mádai Marcell emelhető ki, akik két évvel fiatalabbként szerepelnek a serdülő bajnokságban, mégis emberfelettit küzdve próbálták kiharcolni a győzelmet. A többiek teljesítménye még az elfogadhatótól is messze elmaradt ezen a meccsen. Következő megméretésünk a szokásos Szilády Streetball lesz május 21-én Kiskunhalason, ahonnan tavaly 9, tavalyelőtt 8 éremmel tértünk haza. Az elvárás most is hasonló.

A bajnokságban mind a fiúknál, mind pedig a lányoknál az utolsó forduló következik majd. Mindkét csapat esélyes még a bronzra, és a negyedik helynél biztosan nem fog hátrébb végezni, de az éremért nagyot kell még küzdenünk. Hajrá KKSE!

 

bm14_18.o.sport1.jpg

Hátsó sor balról jobbra: Szilágyi Gáspár vezetőedző, Antóni Hunor, Suhajda Ákos, Mészáros Márk, Gubik Dávid, Bóna Bálint, Matusik Tamás, Sárvári Áron, Widner Attila edző. 

Első sor balról jobbra: Orcsik Attila, Mádai Marcell, Molnár Ákos, Mizser Róbert, Sendula Balázs, Lavati Gergő, Gombkötő Gábor.

 

 

Remek formában

Március első hétvégéjén pályára lépett mindhárom csapatunk. Az U8-asok Kecskeméten a Kecske Kupa aktuális fordulójában előbb vereséget szenvedtek, majd begyűjtötték harmadik győzelmüket. Ismét nagyon ügyesek voltak a legkisebbek.
Serdülő fiú csapatunk Kiskunfélegyházán a gyönyörű KÉSZ Arénában csapott össze két hazai csapattal. A korábbi fordulókban mindkettőtől nagyarányú vereséget szenvedtünk. A Megaprofil KC csapatával szemben ezúttal szoros meccsen csak néhány ponttal maradtunk alul, köszönhetően Sárvári Áron (14 pont), Suhajda Ákos (10 pont), Lavati Gergő (6 pont) és Matusik Tamás (6 pont) kiemelkedő teljesítményének. A Jövő Bajnokai DSE felett pedig Sárvári Áron (14 pont), Suhajda Ákos (10 pont), Dunai Péter (14 pont) és Lavati Gergő (6 pont) teljesítményének hála 4 pontos győzedelmeskedtünk. Dicséret illeti a csapat többi tagját is, hiszen mindenki igyekezett a legjobb teljesítményt nyújtani.
Női csapatunk vasárnap először a Kerekegyházi SE ellen aratott 30 pontos győzelmet érett és higgadt csapatjátékának köszönhetően. Majd egy rövid pihenő után a Kiskunfélegyházi csapatot győzte le 50 pontos különbséggel. Kiemelkedőt nyújtott Suhajda Kitti, aki az első meccsen egyedül majdnem annyi pontot szerzett (20 pont), mint az ellenfél összesen (21 pont). Továbbá Szabó Csillag, aki a kereki csapat ellen 20-nál több lepattanót szerzett, és a félegyháziak ellen 12 pontot dobott. Kiemelendő még Szűcs Adrienn, aki mindkét meccsen dupla-duplát ért el pontból és lepattanóból, illetve Nagy Dominika, aki az első meccsen 6, a második meccsen 20 ponttal és kétszámjegyű lepattanóval terhelte meg az ellenfelek gyűrűjét. A csapatkapitány, Kökény Vivien gólpasszból adott mérkőzésenként kétszámjegyűt, és mindkét meccsen 9-9 ponttal - köztük triplával is - demoralizálta az ellenfelet.
A csapat egésze kitűnően teljesített, ezzel már most - alig túl a szezon felén -bebiztosította, hogy a 4. helynél hátrébb biztosan nem végez a tabellán. Az első hely a Mercedes Benz Akadémia csapatáé lesz borítékolhatóan, míg a másodikat a Jövő Bajnokai SE fogja megszerezni. A harmadik helyért lehetünk még csatában a Hódmezővásárhely, illetve a Szentes csapatával. Az ő legyőzésükhöz bravúrra lesz szükség, illetve a mögöttünk lévők ellen hozni kell a kötelezőt, hogy meglehessen a bronz. Ha mindenki egészséges és jó formában lesz, akkor elérhető lehet akár az érem is! Hajrá KKSE!

 bm12_18.o.sport1.jpg 

Álló sor balról jobbra: Flaisz Edina, Widner Dóra, Szabó Csillag, Szilágyi Gáspár, Bagi Bertalan, Nagy Dominika, Szűcs Adrienn 

Térdelő sor balról jobbra: Németh-Rácz Kata, Suhajda Kitti, Kökény Vivien, Nacsa Nikolett, Fekete Krisztina, Cseri Patrícia

 

Start = 2 győzelem

Az új évet nagy lendülettel kezdte meg a KKSE. Ezt bizonyítja, hogy az egyre népesebb U9-es csapatunk megszerezte első két győzelmét a bajnokságban. Az ifjak szépen fejlődnek, és nagyon biztató eredményeket érnek el, köszönhetően Suhajda Magdolna edző áldozatos munkájának. Serdülő fiú csapatunk is lelkesen dolgozik, s bár ők az idei évet két vereséggel kezdték, motivációjuk csak erősebb lett. Mindenki komolyan veszi az edzéseket, és ennek előbb utóbb meg lesz az eredménye.

 bm11_18.o.sport1.jpg

A női csapatot egyre halmozódó sérülések hátráltatják, ennek ellenére a munka töretlen. A sérültek által korábban ellátott feladatokkal most a többieknek kell megbirkózni. Bízom benne, hogy tapasztalatban és erőben egyaránt gyarapodni fogunk az idei évben is. Egy biztos, minden fronton a győzelemre törekszünk. Hajrá KKSE!

 

2013:

A kosárban: bronzérem Gyuláról

A novemberi forduló első meccsén a női csapat gyenge játékkal alul maradt a Kiskunfélegyházi Jövő Bajnokai SE ellen. A vendéglátó - kerekegyházi - csapat nagy formában játszott ellenünk, szinte hihetetlen megoldásokat alkalmaztak. Két centerünk már a félidőre kipontozódott, a második félidőt egyetlen magas emberrel kellett végigjátszanunk. A sok hiányzó játékos és a nehézségek ellenére sikerült győzelmet aratnunk az irányítóknak és alacsony bedobóknak, valamint a csapat lelki erejének köszönhetően. Mínusz 11-ről hoztuk vissza a mérkőzést kétszer is. A lefújás előtt 4 perccel vezettünk először. Kiemelendő Nacsa Nikolett, aki 15 pontot szorgoskodott össze.

A nagy tradícióval bíró mikulás napi XIV. Libertas Kupára a tavalyi évhez hasonlóan idén is kaptunk meghívást Gyulára. A csapat eddigi három legponterősebb játékosa és a húzó ember nem tudott szerepelni a kupán. A nagyon erős Mezőberény vitathatatlanul kiemelkedett a mezőnyből, és ezt ellenünk is bizonyították. Békés városának csapatát kicsit nagyobb szerencsével így is megszoríthattuk volna, de sajnos a szerencse elkerült minket. A két napos torna meglepetés-csapata mégis mi lettünk, hiszen a hazai csapat felett diadalmaskodtunk a bronzmeccsen. A csapatépítés szempontjából is fontos volt a kupa, mivel nem egyéni teljesítményeknek köszönhetően értük el ezt a szép eredményt, hanem összefogással, kitartással, egymásért küzdve.

bm9_18.o.sport1.jpg 

Békés Ünnepeket és Boldog Új Esztendőt kíván minden szponzorának és szurkolójának a KKSE!

 

Elkezdődött

Megkezdődött a Regionális Női Kosárlabda bajnokság 2013/2014-es szezonja a KKSE számára. Az első mérkőzést a Félegyházi TS ellen játszottuk. A védekezésünk elfogadhatóan működött, de sajnos az első negyedben a lányok „kint felejtették magukat az öltözőben”, így korán elhúzott az ellenfél, amin a második negyedben sikerült valamelyest szépíteni. A félidőben még a vendégek vezettek, majd végre felébredtek a lányok, és két negyed alatt dobtak 41 pontot, amivel nemcsak megfordították a meccset, de megnyugtató különbséggel győztek is. 

A mérkőzésen Nacsa Nikolett nyújtott kiemelkedőt 19 pontjával, mellette a csapatkapitány, Kökény Vivien 14 és Nagy Dominika 10 pontja volt még meghatározó a mérkőzés végkimenetelét tekintve. Ne feledkezzünk meg a győzelem elengedhetetlen feltételéről: a csapatszintű, fegyelmezett védekezésről. A második mérkőzést a Mercedes-Benz Gyár által szponzorált kecskeméti Kosárlabda Akadémia ellen vívtuk. A két csapat semmilyen szempontból nem összehasonlítható, talán csak abban, hogy mindketten ezt a szép sportot űzik. A nagyarányú vereség reálisnak mondható, a megyeszékhely csapata a játék minden elemében felülmúlt bennünket. Reálisan nézve semmilyen feltételünk nem adott ahhoz, hogy megközelítsük őket rövidtávon... A mérkőzésen Widner Dóra jutott csak 10 pont fölé a hazai csapatból, ő volt az egyetlen, aki fel tudott nőni a feladathoz. A többiek is lelkesen küzdöttek, de a szerencse ezúttal nem volt velünk. Az első forduló után a vezetőség megfogalmazta az elvárást, amely a szezon végén a bajnokság 3-4. helye. A következő megmérettetés a serdülő fiúkra vár november 17-én az első fordulóban Kiskunfélegyházán, amivel kezdetét veszi a Regionális Serdülő Bajnokság. A női csapat november 24-én lép újra pályára a Kerekegyházi SE otthonában. Az egyesület a második fordulóban először 10:30-tól a Kiskunfélegyházi MG csapatával mérkőzik, majd délután a Kerekegyházi SE ellen bizonyíthat. A női csapat idén is tervezi, hogy részt vesz a gyulai Mikulás Kupán, melynek időpontja: december 6-7-8. A tavalyi - némileg peches - ötödik hely után, idén szeretnénk minimum éremmel hazatérni. Hajrá KKSE!!!!

 

bm8_18.o.kosar1.jpg

 

 

Bravúr !!! Országos 3. a Streetball csapat 

A keceli U18-as lány csapat a Zánkai torna győzteseként kvalifikálta magát a budapesti nyolcas döntőbe, amelynek idén is a Műjégpálya adott otthont a Magyar Kosárlabdázás Napján, szeptember 28-án. Komoly csapatokkal találták szembe magukat a lányok, elég csak a későbbi győztes Vasast vagy az Óbudai Kaszásokat említenünk. Sajnos nem mindenkit sikerült legyőznünk, de a lányok így is hatalmas bravúrt hajtottak végre, és minden csapat ellen végig meg volt az esélyünk a győzelemre. A teljesítményt jól mutatja, hogy az egyik vesztes mérkőzés után a bíró odajött hozzánk és közölte: „Van néha úgy, hogy a szerencse nem tart velünk, hiába teszünk meg mindent…”

            Ez a helyezés is mutatja, hogy jól sikerült a szezonra való felkészülés. Csapatunk 50 ponttal verte Kerekegyházát szeptember 26-án idegenben, és a Bajai NKK ellen is bravúros teljesítményt nyújtott. A védekezésünk összeállni látszik, az erőnléttel sem lesz gond a szezon során. A támadáson és a dinamikán van még mit csiszolni, de Bagi Bertalan edző egész nyáron dolgozott a lányok technikai fejlesztésén, ami meg is látszik a játékon. Jelenleg 16 fős keretünkből 3 játékos jövője még nem biztos a csapatban, illetve irányító és center poszton még elférne egy-két játékos, akár teljesen kezdők is, 13-30 éves korig. A testmagasság nem számít! Várjuk a jelentkezéseket!

            Az Országos Streetballon elért harmadik hely azt gondolom, minden itt élőt büszkévé tehet, hiszen ez a keceli kosárlabda eddigi legjobb eredménye. Mindenképp előreléptünk a tavalyi hatodik helyhez képest. Kár, hogy ezeknek a tehetséges játékosoknak egyre kevesebb lehetőségünk marad az edzésekre.

 

Semmiből valamivé lenni

2010. október 31-ét írtunk, öt 14 éves gyerek, négy lány és egy fiú várakozott a Városi Könyvtár és Művelődési Ház ajtajában. Vártak valakit, akivel még sosem találkoztak, valakit, aki elvállalta, hogy megtanítja őket valamire, amire kíváncsiak. Megtanítja őket kosárlabdázni. Nehezen ment, hiszen sem ők, sem az önjelölt edző nem tudta, hogyan is kezdjenek hozzá. De küzdöttek, s vitték a hírt, így hamarosan 12 főre gyarapodtak. Aztán jött egy másik edző is. Hozott magával lelkesedést és tudást is. 2011. májusában 4 fiatal 14 éves lány és 4 fiatal fiú elindultak életük első versenyén, a kiskunhalasi Streetball Gálán. Mindkét csapat bronzérmet szerzett. Boldogok voltak, s továbbra is jártak kitartóan edzésre, szerdán, pénteken és vasárnap is. Mindez ingyen volt, mert az edzők megegyeztek, hogy a diáksportnak ingyenesnek kell lennie. A következő lépés az Adidas Streetball volt. Elindultunk, kikaptak, egyszer, kétszer, sokszor. Aztán hirdettek egy budapesti streetball versenyt, amire beneveztek a lányok, hogy tapasztalatot szerezzenek. Ez volt a II. Street Jam Session, és az első, amit a keceli kosárlabdás lányok megnyertek. Egyre többen jöttek, fiúk is, lányok is. Ma már elmondhatjuk, több mint száz gyermek fordult meg a keceli kosárlabda edzéseken, jöttek, s jönnek a környező településekről is Akasztótól Kiskunhalasig, Soltvadkerten át Kalocsáig. S járnak ma ötvenen rendszeresen, 7, 12, 14, 16, 18, 21 évesek. Sokan vannak, és egyre többen lesznek. Már 3 edző dolgozik velük, mindegyiknek van képesítése is az edzőségről. Nem csak időt, de sok pénzt is áldoztak a gyerekekre a sajátjukból.  A 12 évesek tavaly az Országos Kenguru Bajnokságban remekeltek, de sikereket értek el a kecskeméti Kecske Kupán is. A fiúk több Adidas streetballon vettek részt, tavalyelőtt nem akárhol, Pakson tudtak győzni. A lányok tavaly a kiskunhalasi streetballon 16 évesen megnyerték a 16, a 18 és a felnőtt korosztályos küzdelmeket is. Az idén megvédték címüket a 18 évesek és a felnőttek között. Az új generációs lányok pedig elhozták a kadett korosztály legjobbjainak járó aranyat és a 18 évesek között az ezüstöt. Tornát nyertek Kerekegyházán és Kecelen is, Gyulán pedig ötödikek lettek. Olyan nagyhírű egyesületek ellen is győzelmeket aratnak rendszeresen, mint a Kalocsai KE és a Kerekegyházi SE. Sokat dolgoznak, egyiküket már tavalyelőtt elvitték volna az első osztályba, de ő szeret itt lenni, Kecelen játszani, ahogy a többiek is, még ha sokszor nehéz is. Nevünk is lett: KKSE. Egyesület lettünk 2013-ban. Az ifjú fiúk is taroltak Kiskunhalason, az idén 6 korosztályból 10 érmet hoztunk haza. Volt mecénásunk, aki megtankolt autót biztosított, hogy mehessünk akár messzire is. Sok szülő szállított minket. Köszönet érte! Szereztünk be mezeket, tudtunk a sportcsarnokban edzeni. Köszönjük szépen mindenkinek! A 4 lány, aki kezdte, időközben felnőtt. Tavaly Adidas streetballt nyertek Zánkán, ahonnan bejutottak az országos döntőbe, az ország 8 legjobb streetball csapata közé, s a 6. helyen zártak. Az idén egy korosztállyal feljebb újra nyerni tudtak Zánkán, újra ott lesznek a 8 között….  Edzenek, küzdenek, jönnek, hétfőn, szerdán, pént

eken… Próbálunk ingyenesek maradni, és így is szépen fejlődik mindenki. Kecelen más sport is van, aki igényt tart a sportcsarnokra. Ők talán még nálunk is sikeresebbek és nagyobbak. Nekik jobbak az anyagi lehetőségeik, és több edzésre nyílik lehetőségük. Szurkolunk nekik, és szeretjük Őket. Nekünk viszont így, alig marad hely a sportcsarnokban. Mi, kosarasok nem tudunk fizetni, hiszen az edzések ingyen vannak, egyesületünk pedig pályázatra még fiatal. Nekünk jó lenne egy másik terem is, ahol edzhetnénk, ahol az elején kezdtük. De ott nincs olyan kosárlabdapalánk, mely mérkőzésre és edzésre alk

almas volna. Nagyon jó lenne, ha volna, hiszen akkor három bajnokságban tudnának a gyerekek versenyezni. Fiúk és lányok egyaránt. Jelenlegi két mecénásunk sokat segít, nélkülük nem tudtuk

 volna kifizetni a bírókat, s az utazást. Nem tudtunk volna itthon fordulót rendezni. Szükség lenne palánkokra, csak kettőre, vagy legalább állványra. Most segítségre szorulunk: „Mert a pályán nem azok vagyunk, akinek születtünk, hanem akik magunktól lenni tudunk.”

bm5_18.o.kosar.jpg

 

Itthon maradt a kupa

Június 8-án  második alkalommal került megrendezésre a Meggyfesztivál Kosárlabda Kupa. Ezúttal női kosárlabdát láthattak az érdeklődők. A házigazda KKSE csapata mellett a címvédő Kalocsai KE női csapata, valamint a Kerekegyházi SE női szakosztálya képviseltette magát a kupán. Az első mérkőzésen a KKSE a nagy rivális Kalocsa ellen diadalmaskodott 59-28-ra, a második mérkőzésen a kerekegyházi csapat győzte le - hosszabbítás után, mínusz 16 pontról - a fáradt Kalocsát, 41-37-re. Ezután következett a két győztes csapat mérkőzése, amely az első helyről döntött. A KKSE nem bízta a véletlenre, és saját kezébe vette sorsa irányítását. Az újonnan begyakorolt egész pályás, letámadásos taktika nagyon nem ízlett az ellenfélnek, az első félidő 48-2-vel zárult, a vége 76-16 lett a KKSE javára. A legjobb védekező játékos díját a hazai csapatból Nacsa Nikolett vehette át, aki a két mérkőzésen több mint 20 labdát szerzett. A gólkirály, két meccsen dobott 46 ponttal, Widner Dóra lett. Érdekesség, hogy a második helyezett, a 23 pontot összeszorgoskodó, Nagy Dominika szintén a keceli csapatot erősíti. 

 

bm3_meggykupa1.jpg

A díjátadás után a KKSE felnőtt férfi csapata gálamérkőzés keretében fogadta a megyei bajnokság bronzérmesét, Kerekegyházát, akik ellen a nagy küzdelemben végül elfáradva 58-44-re alulmaradt.

 

Köszönjük támogatóinknak a lehetőséget!

 

Hoztuk az aranyakat!

Május 22-én a „Kihívás Napján” immáron sokadik alkalommal rendezték meg a Szilády Streetball Gálát. A KKSE 7 csapattal képviseltette magát a tornán, ahol nem vallott szégyent.

Női együtteseink minden korosztályban diadalmaskodtak, sőt az ifjúsági korosztályban a döntőt két csapatunk vívta. A fiúknál nagy csata zajlott. Ott is csak a döntőben, illetve az elődöntőben maradtunk alul 1-1 ponttal. Sokan versenyeztek saját koruknál idősebb korosztályban, így az elért eredmények még tiszteletreméltóbbak.

bm3_arany1.jpg

Helyezések:

 

Női felnőtt kategória: Aranyérem
Női ifjúsági kategória: Aranyérem, Ezüstérem
Női kadett kategória: Aranyérem
Női serdülő kategória: Aranyérem

Fiú kadett kategória: Aranyérem, Bronzérem
Fiú serdülő kategória: Ezüstérem, Bronzérem
Fiú gyerek kategória: Ezüstérem

 

 

 

 

 

 

Kerek Kupa Győzelem

A KKSE Női Kosárlabda csapata 2013. 03. 23-án egy meghívásos tornán vett részt Kerekegyházán. Az I. Női Kerek Kupa sorsolása számunkra igen kedvezőtlenül alakult, ugyanis az első két mérkőzést zsinórban mi játszottuk. Az első mérkőzést 9:00-kor kezdtük a házigazda ellen, amely során magabiztos 29:61-es győzedelmet arattunk. A második mérkőzést azzal a Kalocsával játszottuk, akikkel a Regionális UP Bajnokságban is egy csoportban szerepelünk. Eddigi hat találkozásunk során öt győzelem mellett egy balszerencsés vereséget is elszenvedtünk ellenük. Ezen a napon a lányok ellenállhatatlanul játszottak, 32 pontos különbséggel léptünk át a kalocsai csapaton, a végeredmény: 24:56. A mérkőzéseken több taktikai variációt is ki tudtunk próbálni, és végre igazi csapatként tudtunk játszani: szinte mindenki dobott pontot mindkét mérkőzésen. Külön öröm, hogy Suhajda Kitti és Widner Dóra ismét át tudta lépni tétmeccsen a tíz pontos határt. Dóra így dupla-duplát ért el, mivel lepattanóból is tíz felett szerzett. A habot a tortára a csapatkapitány, Kökény Vivien szolgáltatta, aki nagy fölénnyel győzött a büntetődobó versenyen. Így Kerekegyházáról nemcsak élményekkel és aranyéremmel, hanem két trófeával tértünk haza. Az ezüstéremért folytatott harcból a házigazda került ki győztesen egyetlen ponttal maga alá gyűrve a Kalocsai KE-t. A lányok legközelebb áprilisban újra a Regionális UP Bajnokságban lépnek pályára, reméljük hasonló sikerrel. Hajrá KECEL!!

 

 

bm1_kerek1-1-.jpg

Álló sor: Szilágyi Gáspár, Nagy Dominika, Widner Dóra, Németh-Rácz Kata, Flaisz Edina, Fekete Krisztina, Bagi Bertalan

Térdelő sor: Suhajda Kitti, Nacsa Nikolett, Kökény Vivien, Bleszák Zsanett, Jónás Fanni, Cseri Patrícia

 
 

 

Profilkép


Elérhetőség

Kiskunsági Kosárlabda és Szabadidősport Egyesület

kiskunsagikse@gmail.com


Statisztika

Most: 1
Összes: 47930
30 nap: 107
24 óra: 3